Ja, stuur me gratis saxofoon bladmuziek en artikels!
Geniet mee van onze grappige en gezellige saxofoon familie...
Voornaam:
Email:
Saxofoon Muziek
buffet klarinet, klarinetgeschiedenis, buffet crampon
home :: klarinet en piano

De Buffet klarinet: een merk met geschiedenis en prestige

Hedendaagse klarinetspelers hebben de keuze tussen bijzonder veel klarinetmerken. Eén van de meest populaire instrumenten zowel voor studenten als voor professionelen is de Buffet klarinet. Buffet is dan ook een naam die je terugvind doorheen heel de geschiedenis van de klarinet tot op de dag van vandaag.

De originele Buffet klarinetten kwamen uit het atelier van Denis Buffet-Auger. Hij was een Franse instrumentenmaker en begon klarinetten te vervaardigen in Parijs rond 1825. IN 1830 werd de zaak overgenomen door zijn zoon, en de naam van het merk wijzigde in "Buffet Crampon". Zoon Jean-Louis trouwde namelijk met Zoé Crampon in 1836.

Het klarinetatelier bleef een familiezaak, met Louis August Buffet, broer van Denis, die nauw samenwerkte met de klarinetvirtuoos Hyacinthe Klosé. Samen pasten ze het bekende Boehm systeem, dat ontwikkeld werd voor de dwarsfluit,  toe voor de bouw van klarinetten. Buffet bleef een pionier in de ontwikkeling van verbeterde klarinetten gedurende de 19de en de 20ste eeuw. In 1981 kocht Boosey & Hawkes het Buffet Crampon bedrijf over. Nu maakt het deel uit van The Music Group.

Buffet maakt een volledig gamma klarinetten, van de populaire bes klarinet en basklarinet tot de minder gebruikte Es en A klarinetten. Ook qua prijs is er een ruime keuze: van stevige studenteninstrumenten tot de wereldvermaarde Prestige en R13 klarinetten. Buffet heeft een klarinet voor elk budget en elk spelersniveau, en blijft voorlopig één van de wereldwijde favorieten ....

 

Voor meer informatie over andere diensten en klarinet muziek kies uit één van de volgende links:

 • Klarinet en piano
  Steeds een uitgebreide selectie van nieuwe klarinetmuziek. Verlaat de oude, bekende paden en breidt je repertoire uit!
 • Klarinet Studieboeken en Methodes
  Voor beginners en gevorderden. Ook de stevige harmonie-klarinettist vindt hier zeker zijn gading ...
 • Klarinet solo
  Moderne werken, stijlvol en klaar om te brengen op het concertpodium. Maak  een keuze en binnen de minuut kun je aan de slag.
 • Muziek voor klarinet ensembles
  De laatste jaren kennen we een nooit geziene groei van nieuwe ensembles, van klarinetkwartetten tot reuze "klarinetchoirs". Het probleem is dikwijls om een aangepast repertoire samen te stellen. Bekijk de cataloog op je gemak!
 • Grepentabel
  Vind hier een nauwkeurige grepentabel. Geschikt voor de "doe-het-zelver" en de beginnende klarinetvirtuoos in de dop.

 

Over de auteur ...

Dit artikel werd gepleegd door de uitgever.

 

 

 

Bekijk niet enkel de verschillende catalogi van klarinet muziek, maar wandel door het grote aanbod van artikels. De bijdragen komen van liefhebbers, beginners, gevorderden en professionelen. De auteurs onder jullie kunnen steeds gerelateerde artikels opsturen naar artikels@klarinetmuziek.com

Elk artikel dat, na goedkeuring, wordt opgenomen zal je naam, korte biografie en desgewenst een link naar je eigen website bevatten. Voeg dus de correcte gegevens bij!

Geniet ondertussen nog van de bijdragen van de andere auteurs en bekijk onze selectie van onmiddelijk downloadbare klarinet muziek ...

 

Interessante links

 

Site gegevens

Webmasters, geef je site op voor mogelijke opname in onze directory.

Link naar deze site door deze code op je site te plakken.

Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacy bepalingen.

Bezoek onze partner listings.

Voor een snel overzicht van deze site, bekijk onze site map.